HEMGÅRDS IRRBLOSS - Mitä elämä tuo, se tulkoon minun luo

--------------------------
Dark Iris
--------------------------
Nita
--------------------------
Hemgårds Irrbloss
--------------------------
Gnom
--------------------------
Anachak
--------------------------
Hera
--------------------------
Gawain's Cadell
--------------------------

Uskot kohtaloon tai et
Se on ihan sama kunhan ajattelet

Perustiedot

Nimi: Hemgårds Irrbloss (suom. Nummitilan Virvatuli)
Kutsumanimi: Irre
Sukupuoli: tamma
Rotu: gotlannin russ
Säkäkorkeus: virallisissa mittauksissa mitattu 123,2 cm
Lauma: vuoristoponit
Asema laumassa: laumalainen
Väri & merkit: ruunikko, tähti, siima, jauhokuono
Ikä: 9 vuotta
Pelityspaikka: Caralia
Pelaaja: kujakettu
Ensiesiintyminen: 11.2.2013

Tää sekunti itsensä kantakoon
Se on kaiken aa ja oo

Ulkoinen olemus

Irrbloss on hyvärakenteinen pieni gotlannin russ. Tamman peitinkarva on väriltään punertavan ruskeaa, jouhet, jalat ja silmänympärykset ovat syvän mustat. Irrellä on vaalea jauhokuono ja korkealla otsassaan, lähempänä oikeaa silmää pieni valkea tähti. Hänen selkäänsä koristaa tumma siima. Peitinkarva on laadultaan paksua ja pehmeää ja talvella Irrblossilla on pitkä ja tuuhea talvikarva. Kesällä karva on hieman ohuempaa ja siistimmän näköistä. Jouhet ovat paksut ja karkeat läpi vuoden, ja häntä yltää tammalla vuohisiin asti, harja suurinpiirtein kaulan pyoliväliin.

Irrbloss on rakenteensa ja kokonsa puolesta poni jolla on selkeä rotuleima ja tamman erottaa selkeästi russponiksi. Ruunikolla on suoraprofiilinen, sievä pää, joka on hyvin kiinnittynyt kevyeeseen mutta lyhyeen kaulaan. Tammalla on selvästi erottuva säkä ja tiivis runko. Lavat ovat asennoltaan loivat. Selkä on vahva ja vanttera eikä liian lyhyt. Jalat ovat asennoiltaan hyvät mutta hieman vantterat. Irren jalat ovat olleet hieman heikommassa kunnossa rasituksen takia mutta se ei niinkään näy rakenteessa vaan paikoitellen varovammassa askellustyylissä. Irrblossin askellustyyli onkin yleensä vakaa sekä maltillinen. Kaviot ovat kovat ja hyvin hoidetut.

Irrblossin silmät ovat ilmeikkäät ja kauniin syvänmustat. Kooltaan ne eivät kuitenkaan ole turhan isot. Korvat ovat pienehköt, sieraimet ovat leveät.
Kaikenkaikkiaan Irrblossista näkee että tästä on pidetty hyvää huolta.


Jos tuijotat vaan yhtä puuta, koko metsä voi kadota
Mut jos sä näet vaan metsän et ehkä huomaa puuta hienointa

Jälkeläiset

Gnom, isä: Tuntematon
Hemgårds Häxa (kts. menneisyys)
Hemgårds Tomte (kts. menneisyys)
Hemgårds Troll (kts. menneisyys)

Luonne

Irrbloss on luonteeltaan uusille tuttavuuksille pääsääntöisesti ystävällinen. Hän on perusluonteeltaan mukava ja avoin, joskin helposti heti yhden takaiskun jälkeen Irrbloss voi vaipua melankoliseksi useammaksi päiväksikin. Tamma on hyvin suojeleva itselleen läheisiä kohtaan, oli kyse sitten omista varsoista tai ystävistä. Toisaalta Irrblossilla on niin vahva tarve asioiden oikeudenmukaisuuteen että hän yleensä haluaa myös puuttua muiden välienselvittelytilanteisiin altavastaavan eduksi, oli asialla mitään tekemistä hänen suhteensa tai ei. Kaiken kaikkiaan Irrbloss pitää aina toisten puolia. Irrbloss yrittää uskoa mielellään kaikista hyvää ja hänellä on toisinaan taipumus uskoa valheetkin, ainakin jos ne on taitavasti esitetty. Hän osaa olla hieman haaveilijamainen ja tämän ajatukset harhailevat jatkuvasti siellä sun täällä.
Irre on kaiken kaikkiaan sellainen joka huolehtii kovasti muiden hyvinvoinnista mutta yleensä unohtaa itsensä. Hän voi helposti ylirasittaa itseään sanomatta siitä sanaakaan toisille ja jättää muutenkin usein oman huonon vointinsa toissijaiseksi seikaksi jos muut tarvitsevat häntä. Irrbloss muistaa oman hyvinvointinsa huolehtimisen yleensä vain yksin ollessaan, jos silloinkaan - hän ei muutenkaan malta yleensä jäädä lepäämään silloinkaan kuin pitäisi. Tamma pitää toisten seurasta mutta saattaa silti tietyissä suhteissa olla yllättävänkin arka, lähinnä itsensä aliarvioinnin takia. Tamman itsetunto ei olekaan niin hyvä kuin tällaiselta pieneltä ja ystävälliseltä ponitammalta voisi olettaa.


Me ollaan samaa tuhkaa, samaa kevyttä ilmaa

Menneisyys

Ruotsissa Hemgårdin arvostetulla tilalla syntyi huhtikuisena aamuna terhakka pieni tammavarsa. Sillä oli hyvä sukupuu ja sen vanhemmat olivat menestyneitä näyttely- ja siitoshevosia. Tilalla kasvatettiin yksinomaan russponeja joista monista kasvoi vanhemmalla iällä hyviä ravihevosia, ratsuja ja edelleen näyttely- ja siitoshevosia. Oli tilalta myyty varsoja harrastekäyttöönkin.
Joka tapauksessa sinä huhtikuun aamuna ruunikko tammavarsa nousi honteloille pienille jaloilleen. Pikkuinen nimettiin Irrblossiksi joka tarkoitti virvatulta. Tallilla oli usein teemana antaa hieman myyttisiä nimiä, pikkuisen emän nimikin oli Hemgårds Älva, joka tarkoitti haltijatarta.

Vuodet vierivät ja Irrblossista kasvoi sopuisa nuori tamma. Se koulutettiin ajoon jossa se pärjäsi niin hyvin että starttasi muutaman ponilähdönkin. Pikkuinen opetettiin kuitenkin myös tottumaan satulaan ja ratsastukseen, eikä näyttelyitä suinkaan sievältä tammalta unohdettu. Se sai näyttelyissä III- ja II -palkintoja, ja kun vihdoin ensimmäinen palkinto tuli tamman ollessa miltei nelivuotias, se päätettiin emänsä tapaan painottaa siitokseen.

Irrblossin ensimmäinen varsa syntyikin sitten kun tämä oli viisivuotias: pieni ja ketterä orivarsa. Pojan nimeksi tuli Hemgårds Troll, tarkoittaen luonnollisesti peikkoa. Seuraavina vuosina syntyivät sitten toinen ori, Hemgårds Tomte, eli tonttu, sekä seitsemänvuotiaana Irrbloss synnytti pienen tammavarsan, nimeltään Hemgårds Häxa. Troll myytiin muutaman vuoden ikäisenä raviponiksi mutta se sai myöhemmin jalkavaivoja jonka takia se siirrettiin harrastusponiksi. Tomte pärjäsi loistavasti näyttelyissä ja se aiottiin myydä siitosoriksi. Häxalle taas suunniteltiin tulevaisuutta joko ravipuolella tai emänsä tapaan siitoslinjalla.

Irrbloss rakasti suunnattomasti jokaista varsaansa ja ikävöi aina jokaista joka lähti. Seitsemänvuotias kantakirjatamma astutettiin jälleen maineikkaalla siitosorilla neljättä varsaansa varten. Mutta kun Irrbloss oli seitsemännellä kuulla kantavana, sillä alkoi ilmetä jalkavaivoja jonka takia se jouduttiin viemään eläinlääkärille. Sitä vietiin monesti lääkärille mutta vaiva tuntui olevan vain rasitusperäistä. Ajan mittaan hoito auttoi ja tamman jalkavaivat helpottivat. Hieman myöhemmin Irrelle oli kuitenkin varattu aika tarkastusta varten jotta voitaisiin tutkia varsan hyvinvointi sekä miten tamman jalat jaksoivat.

Matkalla eläinlääkäriin, rannikon tuntumassa kuski joutui väistämään väärin ajavaa toista ajoneuvoa ja päätyi sen seurauksena matalalta penkereeltä kyljelleen suoraan vedenrajaan. Kuljetuskoppi vaurioitui rytäkässä ja kaikesta hätääntynyt Irrbloss sai riuhdonnallaan valmiiksi hajalla olleen kuljetuskopin ovet saranoiltaan. Tamma kampesi itsensä ulos kopista, hätääntyen entisestään huomatessaan olevansa yli polvia myöten vedessä. Ohikulkija ystävänsä kanssa soitti apua paikalle ja tuli itse matalikkoon ottaakseen tamman kiinni, mutta hätääntynyt Irre peruutti koko ajan lähestyvää vierasta. Ohikulkijan ystävä huolehti kuskista joka oli onneksi hengissä mutta saanut vammoja. Kaikesta hätääntynyt Irrbloss sen sijaan tappeli hämmennyksissään avuntarjoajaa vastaan kunnes oli niin syvällä että tämän kaviot eivät enää yltäneetkään pohjaan. Täydellisen hölmistynyt tamma vilkaisi vierasta edelleen kauhuissaan ja lähti sitten uimaan kauemmas toisesta kunnes merivirrat vetivät tammaa niin kauas ettei tämä enää takaisin olisi päässyt vaikka olisi halunnutkin.
Aikansa uituaan Irrbloss oli aivan lopussa, vielä hieman puolikuntoisine jalkoineen ja varsansa kera. Tamma antoi aaltojen kuljettaa itseään hyvän matkaa, kunnes lopulta vastaan tuli tukevaa maata. Ainoana toivonaan tamma pinnisteli viimeiset voimansa uidakseen rantaan.

Joten rauha nyt, tää maailma on vihaan kyllästynyt

Galleria


Fan art

Jos tekemäsi fan art puuttuu tästä, olethan ystävällinen ja ilmoitat minulle.

Pelatut pelit

Vanhin peli alimpana.
Me ollaan samaa tuhkaa, samaa kevyttä ilmaa
Anything they done for love
Nothing's going to be like it was earlier
Oot täällä oppimassa itsestäsi
Vahinkoa viisaampana
Tähtisadetta
Too much ain't enough
Climbing the mountain, never going down
Aallot hukkunutta heittelee
Etsien käy lapsosen tie

--------------------------

Lyriikat sivulla: Haloo Helsinki! - Vihaan kyllästynyt
ulkoasu © Pilvimarja 2008 / muikkunen
Photo © http://www.lasikuu.net/vapaasti/