GNOM - They tell me I'm too young to understand

--------------------------
Dark Iris
--------------------------
Nita
--------------------------
Hemgårds Irrbloss
--------------------------
Gnom
--------------------------
Anachak
--------------------------
Hera
--------------------------
Gawain's Cadell
--------------------------

Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart

Perustiedot

Värikartta:
Oikea puoli - Vasen puoli

Nimi: Gnom (suom. menninkäinen, peikko, maahinen tm.)
Kutsumanimi: Nomi
Sukupuoli: ori
Rotu: gotlannin russ
Säkäkorkeus: 120 cm, kasvaa
Lauma: vuoristoponit
Asema laumassa: laumalainen
Väri & merkit: tobiano (splashed white), pohjaväriltä ruunikko
Ikä: 1,5 vuotta
Pelityspaikka: Caralia
Pelaaja: kujakettu
Ensiesiintyminen: 22.12.2013

I can't tell where the journey will end
But I know where to start

Ulkoinen olemus

Nomin pohjaväritys on ruunikko johon yhdistyy splashed white -kuviointi. Pohjakarvan väri on punaruskea, sen sijaan kehon alaosa, kuten vatsa, jalat sekä kaulan alaosa, ovat valkeat. Valkea yltää varsan päässä myös toiselta puolen silmän yli ja toiselta puolen silmän keskeltä. Yksinkertaisesti sanottuna Nomi näyttää siltä kuin tämän selkään olisi kaadettu purkillinen punaruskeaa maalia.
Orin harja ja häntä ovat hieman varsamaisen kiharat ja väriltään syvän mustat. Häntä on lyhyt ja yltää juuri ja juuri kintereisiin asti. Harjakin on edelleen varsin lyhyt mutta pieni otsaharjas orilta jo löytyy. Muuten harja on lähinnä sotkuisesti kasvunsa suhteen hieman välivaiheessa kääntymässä kaulalle mutta ei kuitenkaan vielä aivan yllä siihen. Oikea polvi on orin ruunikon pohjavärin takia musta. Muut sukat ovat pidempiä jonka vuoksi mustaa väriä ei ole muissa jaloissa. Nomi on rakenteellisesti perustyypillinen ponivarsa. Pitkät, hontelot jalat, lyhyt turpa, suuret korvat joissa kasvaa pitkää kiharaista karvaa. Silmät ovat mustat, ne ovat suuret ja niissä on lempeä sekä utelias katse. Kermanvaaleat kaviot ovat korkeat mutta varsin pehmeät.

They say I'm caught up in a dream

Sukupuu

Emä: Hemgårds Irrbloss
Isä: Tuntematon

Luonne

Nomi on räväkkä nuori poninalku jolla piisaa uteliaisuutta vaikka muille jakaa. Pääsääntöisesti ori on iloinen ja positiivinen tapaus mutta huonoja päiviä sattuu myös tälle nuorikolle, varsinkin kun kasvaminen ei aina tunnu niin helpolta ja mutkattomalta ja toisinaan muita ei millään meinaa jaksata ymmärtää. Oripojalla on jostain syystä taipumus saattaa itsensä ongelmiin ja paikkoihin joissa ei pitäisi olla, hän kun sattuu tutkimaan kaikkea mikä hänen huomionsa vain milloinkin sattuu kiinnittämään eikä hän sitten aina mieti sen kummemmin seurauksia.
Uusien tuttavuuksien kanssa Nomi saattaa olla yllättävänkin arka ja ujo. Yleensä tämä ei kuitenkaan kestä kauaa ja kun siitä on päästy niin orilla kyllä varmasti piisaa kysytävää ja juteltavaa - tai jos ei, niin hän on jo todennäköisesti muualla.
Ori oppiii luottamaan toisiin joskus vähän sinisilmäisenkin nopeasti eikä usein ymmärrä valehtelua tai nimittelyä. Kiltteys ja anteeksiantavaisuus ovatkin ilman muuta yksiä tämän orin vallitsevista luonteenpiirteistä.
Nomi liikkuu suurilta osin jo varsin itsenäisesti ilman emäänsä mutta tiukan paikan tullen kyllä kaipaa äitiään lohduttamaan ja neuvomaan. Aina kun elämään opettelu ei ole aivan niin helppoa.


Hope I get the chance to travel the world
But I don't have any plans

Menneisyys

Hemgårds Irrbloss eli hyvämaineisella ruotsalaisella hevostilalla varsin normaalia arkea. Puhdasverinen russponitamma kävi näyttelyissä ja raveissa kunnes lopulta tamman käyttö painotettiin siitokseen. Hyväleimainen ja ystävällisluonteinen tamma oli erinomainen siitostarkoitukseen ja ruunikko synnyttikin monta kaunista varsaa: Hemgårds Trollin, Hemgårds Tomten ja Hemgårds Häxan. Varsoista kasvoi nuoria lupauksia niin raveihin kuin edelleen siitokseenkin, ja niin Irrbloss astutettiin uudelleen, neljättä kertaa.
Kaikki ei kuitenkaan sujunut aivan oletetusti. Irrblossilla ilmeni rasitusperäisiä jalkavaivoja joiden takia jouduttiin ravaamaan jatkuvasti eläinlääkärillä. Eräälle tarkistukäynnille mennessä tapahtuikin sitten onnettomuus ajotiellä jonka seuraksena kuljestusauto päätyi kyljelleen rantaviivalle. Paniikissa oleva Irrbloss pääsi karkuun, ja tietämättä oikein mitä oli tekemässä, pakeni vain paikalta uimalla kauemmas merelle.
Lopulta tamma päätyi villihevosten saarelle nimeltä Caralia.

Irrbloss tutustui hevosiin ja liittyi lopulta vuoristoponien laumaan. Ja hieman sitä myöhemmin hän synnytti neljännen varsansa, antaen tälle nimen jota oli kuullut ihmisten suunnitelleen. Niin Gnom, pieni kirjava russponi, syntyi Caraliaan. Täysin erilaiseen ympäristöön kuin sisarensa joita ori tuskin koskaan tulisi tapaamaan.

Wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes

Galleria


Fan art

Jos tekemäsi fan art puuttuu tästä, olethan ystävällinen ja ilmoitat minulle.

Pelatut pelit

Vanhin peli alimpana.
I'll steal a moment's fun
Kun maailma ympärillä pyörii discopallona
Nothing's going to be like it was earlier
Oot täällä oppimassa itsestäsi
Vahinkoa viisaampana
Tähtisadetta

--------------------------

Lyriikat sivulla: Avicii - Wake me up
ulkoasu © Pilvimarja 2008 / muikkunen
Photo © http://www.lasikuu.net/vapaasti/